Luisterbos 't Veld

Leuke audiowandeling (+/- 2 km) voor gezinnen met kinderen (5-10j). Vleermuis Sono gidst je langs de leukste plekjes in het provinciedomein in Ardooie en prikkelt hierbij al jouw zintuigen met toffe opdrachten. Een leuke uitstap voor wie liever luistert dan leest.Delen

Audiowandeling met Sono de vleermuis

Tijdens deze leuke audiowandeling neemt Sono de vleermuis ons mee doorheen provinciedomein 't Veld. Sono gidst je via leuke plekjes doorheen het bos en prikkelt hierbij al jouw zintuigen met toffe opdrachten.

Deze audiowandeling is er voor iedereen die liever z’n oren dan zijn ogen gebruikt en liever luistert dan leest. Ook kinderen met een visuele beperking kunnen dus zeker genieten van en in het Luisterbos. De wandeling richt zich voornamelijk op 5 - 10 jarigen

 

Wil je al eens kennismaken met Sono? Beluister dan onderstaande trailer van Luisterbos 't Veld. 

© Provincie West-Vlaanderen

Hoe ga je te werk?

 

  1. Download de erfgoedapp

  2. Scan de QR-code linksonder met de erfgoedapp (klik op gele bol met 4 ronde haakjes) om de audiowandeling te downloaden.

  3. Begeef je met opgeladen smartphone naar provinciedomein 't Veld, Kasteelstraat 2 in Ardooie.

  4. Scan met de erfgoedapp de plattegrond van het domein (zie middelste foto onder) en start de luisterwandeling. De plattegrond vind je langs het klinkerpad aan de parking van het domein.

  5. De route kan je volgen op de erfgoedapp. De app geeft aan waar je bent en waarheen je stappen moet. Je kan de route (met de stops) ook bekijken via deze kaart

  6. Ter hoogte van de luisterpalen (9 in totaal; zie foto rechtsonder) scan je het nummer met de erfgoedapp. Zo word je verder meegezogen in het luisterverhaal. 

Veel wandel- en luisterplezier!

© Provincie West-Vlaanderen
© Provincie West-Vlaanderen
© Provincie West-Vlaanderen

Kan je er niet genoeg van krijgen?

Niet enkel in Ardooie kan je met Sono op stap. Onze vleermuis heeft wel 5 luisterboswandelingen in provincie West-Vlaanderen!

Alle info rond de andere luisterbossen vind je hier