Op stap in het West-Vlaamse Hart via GR128

Maaike Clarysse is reisblogger. Voor een nieuw reisverslag boekt ze normaal gezien een vliegticket, maar in de coronaperiode was dat verre van evident. Om het reisgevoel op te wekken trok Maaike dan (2021) maar haar wandelschoenen aan en ging ze via de GR 128 op verkenning in het West-Vlaamse Hart. Een uitgebreid tekst- en beeldverslag vind je op haar blog. Wij brengen hier een voorsmaakje.Delen

GR is de afkorting van Grote Routepaden. In Europa en Vlaanderen kom je ze overal tegen. Ze lopen vaak over onverharde paden en langsheen mooie landschappen. De rood-witte verfstrepen op bomen en stickers op allerhande palen wijzen je de weg.

Maaike pikte ter hoogte van Moorslede in op de GR 128 en stapte in het voorjaar 11 kilometer tot aan Bergmolenbos in Roeselare. Haar ervaring beschrijft ze in een eerste blog.

In de zomer van 2021 breide ze daar nog eens een verlengstuk van 15 km aan. Haar ontmoetingen en ervaringen op dit traject van het Sterrebos tot aan 't Veld in Ardooie pende ze neer in een tweede blog.

Geen twee zonder drie. In 2022 trok onze blogster nogmaals op pad voor het sluitstuk van haar GR 128-avontuur door het West-Vlaamse Hart. Je leest het relaas van het stukje tussen 't Veld en de Meikensbossen in blog deel 3. 

GR128 / deel 1 / Moorslede > Sterrebos GR128 / deel 2 / Sterrebos > 't Veld GR128 / deel 3 / 't Veld > Meikensbossen
© Maaike Clarysse
Maaike Clarysse
© Maaike Clarysse

 

 

 

"Ik beken: ik had nog nooit gehoord van Grote Routepaden. Laat staan dat ik wist dat een van die fameuze wandelroutes, de GR 128, dwars door mijn eigenste contreien loopt... Deze eerste kennismaking met de GR liet me meteen weer zien waarom ik zo van 'mijn' provincie West-Vlaanderen hou: nergens vind je zo'n betoverende bossen, gezonde boerenlucht en buitengewone vergezichten."

Maaike Clarysse

© Maaike Clarysse
© groteroutepaden.be