Thrillerwandelingen (+14)

Plug je oortjes in en beluister spannende thrillers in het Sterrebos en in Wallemote-Wolvenhof.Delen

Podcast thrillerwandelingen in provinciedomeinen

Plug je oortjes in en beluister spannende thrillers in het Sterrebos en in Wallemote-Wolvenhof

In de podcast thriller ‘Doodskus’ neemt Elena, de dochter van de molenaar, ons mee op pad in het Sterrebos. Een pad gevuld met afgunst, liefde, verraad, strijd tegen onrecht en zelfs me too-momenten. Durf jij Elena te volgen?

Met het verhaal ‘Instinct’ beland je samen met Anouck in een nachtspel van de jeugdbeweging in Wallemote-Wolvenhof. Wat een leuke avond met haar vrienden zou worden, verandert al snel in een angstaanjagende thriller. 

De bedenkers van deze twee podcast thrillerverhalen zijn Woordenzee en Wonderling Verteltheater (foto rechts). Voor het uitschrijven van de verhalen plozen de podcastmakers verschillende publicaties m.b.t. tot de provinciedomeinen uit en gingen ze op interview bij verschillende sleutelfiguren. Een tiental leerlingen en lesgevers van STAP Roeselare en van Art’Iz, afdeling Woord, leenden hun stem om de verhalen in te spreken.

© West-Vlaamse Hart

Doodskus in het Sterrebos

Elena, de dochter van de molenaar, neemt ons mee op pad in het Sterrebos. Een pad gevuld met afgunst, liefde, verraad, strijd tegen onrecht en zelfs me too-momenten. Durf jij Elena te volgen? De titel van het podcast thrillerverhaal is 'Doodskus'. Na het luisteren zal je wel weten waarom.

Het verhaal komt het best tot uiting als je het beluistert in het Sterrebos in Rumbeke. Er zijn 6 luisterfragmenten. Het eerste fragment zet je op aan EC Sterrebos (de voormalige paardenstallen van het kasteel van Rumbeke). De andere fragmenten spelen zich af in het bos, op de 'sterre' van het provinciedomein, aan de ijskelder, ter hoogte van de kwadrantvijvers aan de achterkant van het kasteel. Het slot, de fragmenten 5 en 6, beluister je in de schaduw van de reusachtige plataan aan de voorkant van het kasteel. 

De verteller wijst je de weg op deze podcastwandeling. Ter ondersteuning van je wandeling kan je onderstaand kaartje raadplegen. 

 

Luister via Spotify Luister via Soundcloud

Instinct in Wallemote-Wolvenhof

Tijdens een nachtspel ontdekt Anouk haar verontrustende familiegeschiedenis. Wat een leuke avond met haar vrienden leek te worden verandert al snel in een angstaanjagende thriller. Wat schuilt er in het donker? Wat gebeurde er in de krijgsgevangenis? En wat betekenen die datums? Zou haar instinct haar kunnen redden? 

Het verhaal komt het best tot uiting als je het beluistert in het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem. Er zijn 6 luisterfragmenten (= 6 haltes in het domein) en 1 bonustrack die je vertelt welke elementen uit het verhaal fictie dan wel ware geschiedenis zijn. Het eerste fragment zet je op aan de parking van het provinciedomein in de Kokelarestraat. De andere fragmenten spelen zich af in het domein: op de brug van de vijver aan kasteel Wolvenhof, aan de hondenhokken van het kasteel Wolvenhof, aan de vijver achteraan het domein ter hoogte van de Bosdreef, aan het kasteel Wallemote en op het grasveld tussen kasteel Wallemote en de parking. 

De verteller wijst je de weg op deze podcastwandeling. Ter ondersteuning van je wandeling kan je onderstaand kaartje raadplegen. 

Luister via Spotify Luister via Soundcloud