Zomerfietszoektocht

Van 8 juli tot 30 september 2024 kan je deelnemen aan 'Trappen door Velt en bosch', de zomerfietszoektocht langs provinciedomeinen in het West-Vlaamse Hart. De route (53 km) gaat via fietsknooppunten en leidt je langs 't Veld, Wallemote-Wolvenhof en het Sterrebos. Onderweg schuiven we 15 vragen over landschap, erfgoed en natuur onder je wielen. Zoek mee en maak kans op een gratis overnachting in een B&B!Delen

Trappen door velt en bosch

Ontdek met onze gevarieerde fietszoektocht ‘Trappen door velt en bosch’ onvergetelijke stilteplekjes en zalige rustmomenten. De provinciedomeinen ’t Veld in Ardooie, Wallemote-Wolvenhof in Izegem en Sterrebos in Roeselare staan centraal. Onderweg passeer je talloze picknickbanken in het groen, maar ook gezellige volkscafés en sfeervolle restaurants. In het midden van West-Vlaanderen is fietsen een plezier!

Zoekfolder

Alle info over de zomerzoektocht staat netjes gebundeld in de zoekfolder 'Trappen door velt en bosch': 

  • Fietsknooppunten
  • Routekaart
  • Parkings en startplaatsen
  • Vragen
  • Wist-je-datjes
  • Hoe deelnemen? 
  • Antwoordformulier

Fietsroute

De route verloopt via fietsknooppunten en is 53 km lang. De knooppunten en een routekaart vind je in de zoekfolder en hieronder. 

Volg de fietsknooppunten: 53 – 27 – 64 – 74 – 68 – 25 – 12 – 21 – 20 – 50 – 95 – 98 – 44 – 39 – 76 – 40 – 92 – 66 – 78 – 24 – 44 – 34 – 53 (Fietsnetwerken Brugse Ommeland en Leiestreek)

We vermelden nog even dat er wegens werken aan de kanaalzone in Ingelmunster momenteel een omleiding in het fietsnetwerk is. Fietsers worden omgeleid via de markt. De omleiding staat aangeduid op de googlemapskaart (zie knop onder). De gpx geeft de omleiding echter niet weer. 

© Westtoer

Hoe deelnemen?

Op deze fietszoektocht worden vijftien vragen gesteld. Het antwoord vind je terug in het landschap. We zetten je telkens zo goed als mogelijk op weg. Soms ligt het antwoord voor je neus, soms moet je iets meer inspanning leveren. De vragen staan in volgorde.

Door deel te nemen maak je kans op één van de 3 gratis overnachtingen in een B&B in het West-Vlaamse Hart. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een prijs kan je nalezen in het wedstrijdreglement. 

Jouw antwoorden en contactgegevens kan je insturen via onderstaand formulier. Liever op papier? Op de laatste pagina van de zoekfolder (printversie) vind je een antwoordformulier en ons adres.

Deelnemen kan tot en met 30 september 2024. Alle winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Download het wedstrijdreglement
© Adobe Stock Images

Deelnameformulier zomerfietszoektocht