Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst

Wijk Onledemolen in Gits en de Heihoek in Lichtervelde vormen samen een uniek gebied op het vlak van geschiedenis, landschap en natuur, landbouw en ondernemerschap,... Om dit te staven publiceerde het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart i.s.m. de gemeenten Hooglede en Lichtervelde, IOED RADAR-Midwest, Agentschap Natuur en Bos en Groep Gidts het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’.Delen

Leidraad over verleden, heden en toekomst van Onledemolen en Heihoek

Voor de samenstelling van deze publicatie namen de initiatiefnemers auteur en oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout onder de arm. Hij dook in de archieven, raadpleegde tal van publicaties m.b.t. het gebied en interviewde een 20-tal sleutelfiguren. De grafische dienst van provincie West-Vlaanderen stond in voor de lay-out en druk. Dit resulteerde in een 120 pagina’s tellende en rijk geïllustreerde gids. 

Deze publicatie wil mensen aanzetten om dit fantastische gebied met zijn rijke geschiedenis en vele troeven te verkennen. Onderwerpen die uitgebreid aan bod komen zijn o.a. de heuvelkam, de huwynsbossen, hoeves met een sterk verhaal, de spoorlijnen, de wereldoorlogen, kasteel Mariasteen, Dominiek Savio en Groep Gidts… Het boek wil gidsen, heemkundigen, leerkrachten, socioculturele verenigingen… inhoudelijk ondersteunen om verkenningen doorheen het gebied voor te bereiden en te begeleiden. Wie weet zet het boek ook mensen aan om verder aan de slag te gaan met de troeven van het gebied. 

Wens je deze publicatie te bestellen? Zorg dan dat je je betaalkaart, cardreader of smartphone bankapp bij de hand hebt tijdens het invullen van onderstaand bestelformulier. 


Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst €10,00 | aantal beschikbaar: 9


Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

Verzend/ophaalmogelijkheden

© Westtoer