Gebiedsverkenning Poelberg/Meikensbossen

De Poelberg in Tielt en De Meikensbossen in Dentergem vormen een uniek aaneengesloten gebied met een beschermd landschap, een bos, erfgoedrelicten, tal van verhalen van vroeger,… Ingrediënten zat om er een hele dag op gebiedsverkenning te gaan.10 euro

prijs
Delen

Inspirerende publicatie rond de Poelberg en de Meikensbossen

Om gidsen, heemkundigen, leerkrachten, socio-culturele verenigingen,… te ondersteunen om eens op verkenning te gaan op de Poelberg en in de Meikensbossen, hebben de gemeente Dentergem, stad Tielt en het West-Vlaamse Hart in 2020 een leidraad voor een gebiedsverkenning (80 pagina’s!) ontwikkeld. Geschiedkundige en auteur Marijn Follebout stond in voor de samenstelling en redactie.

Het gebied rond de Poelberg en de Meikensbossen wordt in 6 hoofdstukken toegelicht: 1. geschiedenis; 2. scholen; 3. bijzonder erfgoed; 4. volksverhalen; 5. landschap en natuur; 6. landbouw, economie en vrije tijd. De leidraad bevat daarnaast ook nog eens 5 interviews met mensen met een specifieke expertise, kennis of ervaring aangaande het gebied. Achteraan de publicatie staat een overzichtskaart met aanduiding van de nog zichtbare points of interest.

Voor deze publicatie konden de initiatiefnemers rekenen op steun van Leader Midden-West-Vlaanderen.

Via onderstaand formulier kan je deze publicatie bestellen. Ze kost € 10. We vragen € 5 verzendingskosten. Liever zelf ophalen? Dat kan op het adres van Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart, Streekhuis Midden-West-Vlaanderen (K1.5), Spanjestraat 141 in Roeselare.

Wens je deze publicatie te bestellen? Zorg dan dat je je betaalkaart, cardreader of smartphone bankapp bij de hand hebt tijdens het invullen van onderstaand bestelformulier. 


Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Leidraad voor een gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst €10,00 | aantal beschikbaar: 1


Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

Verzend/ophaalmogelijkheden