Vlasroots

Een publicatie over het gewaagde plan van de Verenigde Roters voor een ultieme heropleving van de vlasindustrie. De authentieke kaarten, retroprenten en foto’s van vlasrelicten illustreren deze vlaserfenis van durf.2 euro

prijs
Delen

Hoe een watertoren de geschiedenis van het vlas veranderde

De watertoren op de Bosmolens in Izegem is het symbool voor het stoutmoedig ondernemerschap op een ogenblik dat de vlasnijverheid over haar hoogtepunt heen was. Twaalf vlasondernemers uit Izegem, St. Eloois-Winkel en Lendelede investeren in 1958 in de aanleg van een 8,5 kilometer lang waterleidingnet en een watertoren. Die moesten het water aanleveren voor het warmwaterroten, een revolutionaire en economisch interessante techniek bij het verwerken van vlas.

Deze publicatie schetst het gewaagde plan van de Verenigde Roters voor een ultieme heropleving van de vlasindustrie. De authentieke kaarten, retroprenten en foto’s van vlasrelicten illustreren deze vlaserfenis van durf. De brochure bevat ook een fiets- en wandeltraject langsheen de 12 vlasbedrijven en de watertoren van de Verenigde Roters. Verder lees je ook een interview met de langst in dienst gebleven vlasroter, een vlassersdochter en een erfgenaam van een Verenigd Roter die nog steeds in het vlas bedrijvig is en een mooie toekomst voorspelt voor de vlasvezel en –industrie.

Via onderstaand formulier kan je deze publicatie bestellen. Ze kost € 2. We vragen € 3 verzendingskosten. Liever zelf ophalen? Dat kan op het adres van Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart, Streekhuis Midden-West-Vlaanderen (K1.5), Spanjestraat 141 in Roeselare.


Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Vlasroots €2,00 | aantal beschikbaar: 1


Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

Verzend/ophaalmogelijkheden

© West-Vlaamse Hart